Blogi- päiväkirjaa tilan arjesta

12.11.2017

Se olisi taas se aika vuodesta, että aletaan siementämään uuhia. Tänä vuonna saadaan Englannin texeliä, Grougfoot Wizardia https://www.basco.org/sheep/animalmanager/animaldetails/id/9861916. Mahtavaa saada lisää englannin verta katraaseen. Aiemmat enkkulinjat ovat osottautuneet erinomaisiksi, raamikkaita, kookkaita, vahvaluustoisia, nopeakasvuisia ja lihaksikkaita.

Myös Hollannin siementä käytetään, myös hollannintilaisten pienempi, mutta erittäin lihaksikas malli miellyttää.

Ensi keväänä odotettavissa karitsoita 3 enkkulinjasta ja 5 hollanninlinjasta.

30.7-2017.

No niin taas aika hurahtanut 🙂

Keväällä syntyi siemennyksestä upeita pikku Hollantilaisia 4. uudesta linjasta. Kevään karitsoinnit oli muutenkin ”mielenkiintoiset”, meillä syntyi ennätysmäärä kolmosia ja sikiävyys nousi 1,9. Nämä kolmoset ovat kasvaneet upeasti, myös ne täysin emän alla olleet, niitä ei erota muista.

Pässeinä astui 2 Hollantilaista ja 2 enkkua, joten karitsoissa on kivasti uusia linjoja. Karitsat kasvaneet hyvin, ovat mukavan kokoisia pullukoita.

7.8 karitsat europ-arvostellaan ja lihasultrataan, sitten valkataan jalostuseläimet.

 

 

 

16.11.2016

Hupsista, kun on aika vierähtänyt! Tälle vuodelle onkin jo tapahtumia, Viron vienti onnistui, sinne lähti kaksi pässikaritsaa ja keinosiemennetty on ja onnistuttu, tiineitä uuhia jäi 😀 Hollantilaista texel verta virtaa paljon ensi kevään karitsoissa ja se on hyvä, Hollantilaisen texelin koko ja lihakkuus miellyttää.

Kesällä kävi muuten taas Jan Rodenburg vaimoineen Walesista vierailulla ja paljon hyviä vinkkejä ja kokemuksia taas saatiin.

 

IMG_4366

4.6.2014

Kesä on tullut, lampaat laiduntavat ja täällä on peltotyöt loppusuoralla. Vettä on tullut reilusti ja hellettä piisannut, kuin myös erittäin kylmää. Tänään oli lehtijutun tekoa, jännää, siitä myöhemmin.

Toukokuun lopulla sain ihania ulkomaan vieraita Hollannista ja Walesista. Texel kasvattaja Jan Rodenburg Walesista ja Kees Segaar Hollannista tulivat meidän texeleitä katsomaan. Mukavan antoisa päivä.

 

 

 

 

 

8.7.2014

Karitsat on vieroitettu n.3 kk:n iässä ja se on hyvä ikä vieroittaa. Karitsat ovat vahvoja ja emot ovat alkaneet jo muutenkin vähentää maidontuotosta, jotta vieroitus sujui taas hyvin, yhden päivän huudolla, emot ehtyivät nopeasti ja kaikki laiduntavat tyytyväisinä omilla laitumillaan. Karitsoiden clostridi tehosterokotus ja madotus on ajankohtainen tulevana viikonloppuna, näin taataan hyvä ja turvallinen kasvu eteenkin päin.

Elokuun alussa laitetaan ensimmäinen astutusryhmä hommiin, jotta saadaan karitsoita tammikuulle. Tänä vuonna se ryhmä jää pienemmäksi, koska nyt satsataan täydet panokset syksyn keinosiemennyksiin. Ostettuna on odottamassa mm.Englannin listojen ykköspässin Avon Vale real dealin spermaa ja jännittyneenä odotetaan mitä siitä tulee.

IMG_5491